Page MenuHomeVyOS Platform

ISO + System Boot with Serial Console for APU2 and Embedded Devices
Closed, ResolvedPublicFEATURE REQUEST

Description

It will be nice to have a easy way to install and Work over Serial for Devices without a Monitor.

The Problem in 1.2.x is the HowTo on The Wiki for 1.1.7 don't Work for 1.2.x

-> https://wiki.vyos.net/wiki/Network_appliances#Installation_for_Version_1.1.7_not_for_1.2.x

I tried to found a way but run in many Problems.

Best Regards

Details

Difficulty level
Unknown (require assessment)
Version
-
Why the issue appeared?
Will be filled on close
Is it a breaking change?
Unspecified (possibly destroys the router)
Issue type
Unspecified (please specify)

Event Timeline

syncer triaged this task as Wishlist priority.Nov 13 2018, 6:40 PM
syncer edited projects, added VyOS 1.3 Equuleus; removed VyOS 1.2 Crux.
hagbard added a subscriber: hagbard.

What's the problem @sokrates ?

I run it on a APU2 since almost a year and used rs232 for the installation as well as I use it from time to time when necessary or just enjoying the boot messages.

sh version
Version: VyOS 1.2.0-rc6
Built by: maintainers@vyos.net
Built on: Tue 06 Nov 2018 01:28 UTC
Build ID: c5283369-3c07-4539-97fb-76e701e97a77

Architecture: x86_64
Boot via: installed image
System type: bare metal

Hardware vendor: PC Engines
Hardware model: APU2
Hardware S/N: Unknown
Hardware UUID: Unknown

Copyright: VyOS maintainers and contributors

My serial interface don't show me the Boot after fast grub ( i am not able to see the menu only a line with a timer ) and i have no shell after boot, only ssh on the default image 1.2.0.rc7
the image i used to install ( 1.1.8 ) works after i build a new iso following the guide on the wiki
but it is the stable version.

i am doing anything wrong ?

What are the parameters you connect on rs232? Have you tried to switch to 115200 baud after grub started?

Yes i have test this case -> 115200n8

@sokrates Can you please test with the latest rolling release?

@hagbard yes i am sorry for being late i am sick in the bed ... i hope to have time for this on weekend

@sokrates No problem at all, whenever you have time.

So i have test it and ... hmm the Problem is that the grub menu is ripped apart.

I found out that the arrow keys make lines visible and it works for me now.

hmm ...

best

sokrates

and thanks for the help hagbard ...

syncer moved this task from Need Triage to Finished on the VyOS 1.3 Equuleus board.
syncer added a subscriber: syncer.

@hagbard if that in the crux, you can close this, marked it as finished for 1.3

dmbaturin set Is it a breaking change? to Unspecified (possibly destroys the router).
dmbaturin set Issue type to Unspecified (please specify).