Page MenuHomeVyOS Platform

Ping by name broken in VyOS 1.3-rolling-202003080217
Closed, ResolvedPublicBUG

Description

Hi,

Ping by name appears broken in VyOS 1.3-rolling-202003080217. Pinging by IP address works as expected.

ping 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=1 ttl=55 time=17.3 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=2 ttl=55 time=17.6 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=3 ttl=55 time=17.6 ms

ping www.google.com
ping: Unknown host: www.google.com

ping google.com
ping: Unknown host: google.com

In Version: VyOS 1.3-rolling-202003070217 it works fine

ping 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=1 ttl=55 time=17.8 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=2 ttl=55 time=17.8 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=3 ttl=55 time=17.8 ms

ping www.google.com
PING www.google.com (216.58.205.36) 56(84) bytes of data.
64 bytes from lhr48s23-in-f4.1e100.net (216.58.205.36): icmp_seq=1 ttl=55 time=17.1 ms
64 bytes from lhr48s23-in-f4.1e100.net (216.58.205.36): icmp_seq=2 ttl=55 time=17.1 ms
64 bytes from lhr48s23-in-f4.1e100.net (216.58.205.36): icmp_seq=3 ttl=55 time=17.2 ms
64 bytes from lhr48s23-in-f4.1e100.net (216.58.205.36): icmp_seq=4 ttl=55 time=17.2 ms

ping google.com
PING google.com (172.217.169.14) 56(84) bytes of data.
64 bytes from lhr25s26-in-f14.1e100.net (172.217.169.14): icmp_seq=1 ttl=55 time=17.4 ms
64 bytes from lhr25s26-in-f14.1e100.net (172.217.169.14): icmp_seq=2 ttl=55 time=17.3 ms
64 bytes from lhr25s26-in-f14.1e100.net (172.217.169.14): icmp_seq=3 ttl=55 time=17.2 ms
64 bytes from lhr25s26-in-f14.1e100.net (172.217.169.14): icmp_seq=4 ttl=55 time=17.3 ms

Pinging from the desktop works fine. If you need my config, the one from T2050 still applies.

SteveP

Details

Difficulty level
Unknown (require assessment)
Version
VyOS 1.3-rolling-202003080217
Why the issue appeared?
Will be filled on close
Is it a breaking change?
Unspecified (possibly destroys the router)
Issue type
Bug (incorrect behavior)