Page MenuHomePhabricator

MrXermon (Jan)
User

Projects

User does not belong to any projects.

User Details

User Since
Oct 26 2018, 5:22 PM (12 w, 3 d)

Recent Activity

Sat, Jan 5

MrXermon created T1158: Route-Map configuration dropped updating rc11 to epa2.
Sat, Jan 5, 12:28 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)
MrXermon awarded T1156: VyOS sticker templates a Like token.
Sat, Jan 5, 8:38 AM · Core Community
MrXermon added a comment to T1117: 'show ipv6 bgp route-map' missing.

It's possible to get the information through the FRR-cli (vtysh) as long as the function is not part of the vyos-cli with the following command:

show bgp ipv6 route-map ebgp-v6-import-as6939
Sat, Jan 5, 8:19 AM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)

Fri, Dec 28

MrXermon added a comment to T1131: open-vm-tools causing 100% CPU load.

Hi @hagbard,
i played with different values and in my case (full table IPv6 router) the error continues during the following values:
3s, 5s, 10s, 20s, 30s
At 60s the CPU load starts to cycle between >30s full load, than it drops for a few seconds and raises again.

Fri, Dec 28, 6:24 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)

Dec 20 2018

MrXermon added a comment to T1131: open-vm-tools causing 100% CPU load.

Uh. That's pretty crazy! I'll play around with the option on the other VMs I am migrating from Proxmox VE to VMWare ESXi.

Dec 20 2018, 11:22 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)
MrXermon added a comment to T1131: open-vm-tools causing 100% CPU load.

Yes, but only IPv6. It seems that the VMware Tools only produce the load when the BGP sessions are established. Pretty strange! Maybe some sort of memory problem?

Dec 20 2018, 11:11 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)
MrXermon added a comment to T1131: open-vm-tools causing 100% CPU load.

Yep, seems to do the job.

Dec 20 2018, 10:51 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)
MrXermon renamed T1131: open-vm-tools causing 100% CPU load from open-vm-tool causing 100% CPU load to open-vm-tools causing 100% CPU load.
Dec 20 2018, 10:48 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)
MrXermon updated the task description for T1131: open-vm-tools causing 100% CPU load.
Dec 20 2018, 10:36 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)
MrXermon created T1131: open-vm-tools causing 100% CPU load.
Dec 20 2018, 10:35 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)

Dec 18 2018

MrXermon added a comment to T865: Add initial RPKI support.

Looks like the cache server is pushed into the FRR configuration multiple times if the configuration get's updated.

Dec 18 2018, 7:46 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)
MrXermon created T1117: 'show ipv6 bgp route-map' missing.
Dec 18 2018, 9:47 AM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)
MrXermon added a comment to T865: Add initial RPKI support.

I tested it on one of my border routers today and it seems to be working with IPv6 (dropping 692 routes because of invalid ROA state). Sadly i am unable to test IPv4 at the moment.

Dec 18 2018, 9:34 AM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)

Dec 15 2018

MrXermon awarded T865: Add initial RPKI support a Like token.
Dec 15 2018, 2:32 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)

Nov 27 2018

MrXermon added a comment to T941: BGP neighbours with IPv6 link-local addresses.

Sadly not. I can reproduce the error but i am not able to fix the problem in the code.

Nov 27 2018, 9:17 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)

Nov 20 2018

MrXermon added a comment to T941: BGP neighbours with IPv6 link-local addresses.

Found another bug. Routes are shown via received-routes but with a wrong next-hop address (:: instead of fe80::465:1337:1 in my case) and they are not installed in the FIB.

admin@rt-1:~$ show ipv6 bgp neighbors fe80::465:1337:1 routes
Nov 20 2018, 8:34 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)
MrXermon added a comment to T941: BGP neighbours with IPv6 link-local addresses.

The BGP seems to be working but the summary is not quite correct (State/PfxRcd is wrong).

admin@rt-1:~$ show ipv6 bgp summary
Nov 20 2018, 8:30 AM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)

Nov 18 2018

MrXermon added a comment to T941: BGP neighbours with IPv6 link-local addresses.
Nov 18 2018, 6:16 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)

Oct 29 2018

MrXermon added a comment to T943: Wireguard interfaces gone after reboot.

Listing the specific ip addresses was my legacy configuration. I removed it in the current configuration. I played a little with the interface routes and the seem to work properly on the technical side of things as i am able to ping the opposit device. But somehow the routing daemon lists routes to the peers as 'inactive' which makes the configuration unusable for me.

Oct 29 2018, 6:00 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-rc6)
MrXermon added a comment to T943: Wireguard interfaces gone after reboot.

I rebased the router with the rc-4 image. After importing the configuration and rebooting the router a similar error occurs. The boot screen shows the error message "vyos-config[1708]: Configuration error". Looking into the configuration using 'show configuration' only shows the configuration of the wg2 interface but 'cat /config/config.boot' shows all three interfaces with correct configurations. The wireguard tool shows threee interfaces similar to the output before without any configuration.

Oct 29 2018, 5:25 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-rc6)
MrXermon added a comment to T943: Wireguard interfaces gone after reboot.

That's intresting. I rebooted the system a few seconds ago and the tunnels dom't become active.

Oct 29 2018, 5:04 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-rc6)

Oct 28 2018

MrXermon added a comment to T943: Wireguard interfaces gone after reboot.

this is the configuration which i need to set again after each reboot (and i remove the ip address from the interface and set it again as ip + peer address as there is no configuration option at the moment). I removed some unimportant information.

Oct 28 2018, 4:48 PM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-rc6)
MrXermon created T943: Wireguard interfaces gone after reboot.
Oct 28 2018, 4:56 AM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-rc6)

Oct 27 2018

MrXermon created T941: BGP neighbours with IPv6 link-local addresses.
Oct 27 2018, 6:29 AM · VyOS 1.2.x (VyOS 1.2.0-EPA3)